Czy wiesz, że do Foodera dodano już ponad pół miliona pomysłów na dania? Przygotowanie niemal wszystkich z nich nie byłoby możliwe bez pszczół. To dzięki ich ciężkiej pracy mamy dostęp do wspaniałych produktów, z których w naszych kuchniach każdego dnia powstają pyszne potrawy.
To pszczołom zawdzięczamy między innymi:
- warzywa
- owoce
- bakalie
- orzechy
- zioła
- przyprawy
- olej
Czy wyobrażasz sobie rosół bez warzyw, letnie ciasta bez owoców, sos bez aromatycznych ziół, musli bez bakalii lub sałatkę pozbawioną dressingu?
Aż 90% owoców, 4 000 odmian warzyw i ¾ żywności zawdzięczamy zapylaniu roślin przez pszczoły. Niestety jest ich coraz mniej, dlatego tak ważne jest zaangażowanie każdego z nas!
Polub „Z Kujawskim Pomagamy Pszczołom” na Facebooku >>
Poznasz tam Kujawskich Zapylaczy, dowiesz się więcej o akcji i nie przegapisz Wielkiego Dnia Pszczół, który odbywa się 8 sierpnia w wielu miastach Polski.