Czy wiesz, że do Foodera dodano już ponad pół miliona pomysłów na dania? Przygotowanie niemal wszystkich z nich nie byłoby możliwe bez pszczół. To dzięki ich ciężkiej pracy mamy dostęp do wspaniałych produktów, z których w naszych kuchniach każdego dnia powstają pyszne potrawy.

Fotolia_62830992_STo pszczołom zawdzięczamy między innymi:

  • warzywa
  • owoce
  • bakalie
  • orzechy
  • zioła
  • przyprawy
  • olej

Czy wyobrażasz sobie rosół bez warzyw, letnie ciasta bez owoców, sos bez aromatycznych ziół, musli bez bakalii lub sałatkę pozbawioną dressingu?

Aż 90% owoców, 4 000 odmian warzyw i ¾ żywności zawdzięczamy zapylaniu roślin przez pszczoły. Niestety jest ich coraz mniej, dlatego tak ważne jest zaangażowanie każdego z nas!

Z_Kujawskim_pszczoly_CSRpl.png.420x230_q85

Polub „Z Kujawskim Pomagamy Pszczołom” na Facebooku >>

Poznasz tam Kujawskich Zapylaczy, dowiesz się więcej o akcji i nie przegapisz Wielkiego Dnia Pszczół, który odbywa się 8 sierpnia w wielu miastach Polski.